Tamari sójová omáčka Bio Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší výrobek při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů. Popis: Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejným levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje... Celý popis

Koupit za 64 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Tamari sójová omáčka Bio

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší výrobek při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Popis: Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejným levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy iv sójové omáčce shoyu.

Tipy k použití:

gratinovaná plněná cuketa

salát z avokáda a bílé ředkvičky

- zálivka z kešu ořechů

- lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1lžíci balzamikového octa a hrstku kešu | ořechů.

dresink na salát

- smíchejte sezamový olej, tamari, agavový sirup, jablečný ocet,

dresink je výborný na rukolový salát s avokádem;

jednoduchý dresink na salát

- smíchejte tamari s olivovým olejem a octem;

restovaná hlíva ústřičná

- hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování;

marinády;
na zeleninu, maso i ryby

- tamari smíchejte podle chuti buď s medem, nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte;

- výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev;

pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) - tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu;
polévky, omáčky, zeleninové směsi ...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:

Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší výrobek při výrobě klasické miso pasty.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin.
Tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť.

Složení: Voda, SÓJOVÉ boby* 33 %, jedlá sůl mořská 15,4 % destilované Sake* (voda, rýže*, jedlá sůl, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae), pražené SÓJOVÉ boby* 2,5 %, fermentační činidlo (Aspergillu ). Může obsahovat lepek.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Sójové boby

Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte při teplotě do 10°C a spotřebujte co nejdříve.

Výživové údaje ve 100g

Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal

Tuky: 0,2g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0g

Sacharidy: 8,3g

z toho cukry: 3,4g

Bílkoviny: 9,8g

Sůl: 15,0g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost 200 g
Druh dochucovadla omáčky
Objem 200 ml