GRIZLY Pohanka loupaná kroupy 1000 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Pohanka loupaná kroupy 100 %, barva krup se může lišit dle země původu Země původu: Česko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Čína Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
GRIZLY Pohanka loupaná kroupy 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
GRIZLY Pohanka loupaná kroupy 1000 g
Doprava:
29 Kč
99 Kč
Koupit za 99 Kč
Popis
GRIZLY Pohanka loupaná kroupy 1000 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Pohanka loupaná kroupy 100 %, barva krup se může lišit dle země původu
Země původu: Česko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Čína
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. Je bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahuje cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky, kde nejvýznamější je rutin.
Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte stylovou, sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem.
Způsob přípravy: Pohanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži cca 20 minut, kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 10-15 minut a poté nechat dojít pod pokličkou.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Pohanka se stala jednou ze základních potravin zdravé výživy, především díky svému složení, ale také chuti a širokému využití v kuchyni. Navíc je přirozeně bezlepková a loupaná termickým způsobem.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 548 kJ / 365kcal
Tuky:
2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g
Sacharidy:
74 g
z toho cukry:
0,6 g
Bílkoviny:
12 g
Sůl:
0,01 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Pohanka loupaná kroupy 100 %, barva krup se může lišit dle země původu
Země původu: Česko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Čína
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. Je bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahuje cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky, kde nejvýznamější je rutin.
Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte stylovou, sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem.
Způsob přípravy: Pohanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži cca 20 minut, kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 10-15 minut a poté nechat dojít pod pokličkou.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Pohanka se stala jednou ze základních potravin zdravé výživy, především díky svému složení, ale také chuti a širokému využití v kuchyni. Navíc je přirozeně bezlepková a loupaná termickým způsobem.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 548 kJ / 365kcal
Tuky:
2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g
Sacharidy:
74 g
z toho cukry:
0,6 g
Bílkoviny:
12 g
Sůl:
0,01 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |