Grizly Pohanka lámanka 1 kg

98 %
(12 hodnocení)

GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Pohanka lámanka 100 %  Země původu: Slovensko Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové... Celý popis

Koupit za 88 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g

Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich

Složení: Pohanka lámanka 100 % 

Země původu: Slovensko

Skladování: Uchovejte v suchu a chladu

Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. Je bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahuje cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky, kde nejvýznamější je rutin.

Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Pohanka lámanka je ideální na přípravu kaše.Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem. 

Způsob přípravy: Pohanku lámanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži (15-20 minut), kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 5 minut a poté nechat dojít asi 30 minut pod pokličkou. 

Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Pohanka lámanka je vhodná spíše k přípravě kaší. Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným potravinám. Je loupaná mechanicky, a tím pádem si uchovává veškeré své živiny. Je snadná a rychlá na přípravu, velmi dobře stravitelná a navíc výživná.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota:

1462 kJ / 345kcal

Tuky:

2,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

0,5 g

Sacharidy:

69 g

z toho cukry:

1 g

Bílkoviny:

12 g

Sůl:

0,001 g

Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly