Využití: - kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat - zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek - knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh - nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte... Celý popis

Koupit za 31 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Využití:

- kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
- knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

 

Trvanlivost: 6 měsíců

Složení: Kukuřice. Může obsahovat stopy lepku.

Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)

Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry

Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1334 kJ/319 kcal. Tuky: 2.5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.9 g. Sacharidy: 75 g. z toho cukry: 2.5 g. Vláknina: 4 g. Bílkoviny: 6.5 g. Sůl: 0.36 g

Návod k přípravě: Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek.

Skladování: Skladujte v teplotách do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – krupice..

Zemědělská produkce: Česká republika
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country life
Hmotnost 400 g
Druh kukuřice
Bio ne