Je mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni. Podporuje normální trávení a pomáhá udržovat normální hladinu glukózy v krvi.  Použití: Do zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Vhodný na dochucování polévek a různých dušených pokrmů. Používá se např. při nakládání zeleniny a sýrů. Často se používá s hořčičnými semínky na počátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience.... Celý popis

Koupit za 65 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Je mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni. Podporuje normální trávení a pomáhá udržovat normální hladinu glukózy v krvi. 

Použití:

Do zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Vhodný na dochucování polévek a různých dušených pokrmů. Používá se např. při nakládání zeleniny a sýrů. Často se používá s hořčičnými semínky na počátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience. Pomáhá při přejídání, po těžkých pokrmech. Je vhodný k přípravě hůře stravitelných nebo hutných pokrmů. V Indii se s ním koření kari, čočka a rýžové pokrmy. V kuchyni v arabských zemích se používá do salátů, na Méchoui a na Kebab.

SPECIFIKACE:

- Složení: řimský kmín

- Objem: 100 g

- Země původu: Pakistán

- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:

- Výživové údaje na 100 g:

- Energetická hodnota: 1569 kJ/ 375 kcal

- Tuky: 22 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2 g

- Sacharidy: 44 g, z toho cukry: 2 g

- Bílkoviny: 18 g

- Soli: 0,42 g

Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:

Naše bleskové omáčky
Výběrová rýže
Asijské potraviny

Mohlo by se hodit:

6 tipů, kam přidat indické směsi koření
Snažíte se v kuchyni experimentovat?
6 druhů koření, bez kterých se indické jídlo neobejde
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Heera
Hmotnost 100 g