GRIZLY Mouka špaldová celozrnná 2000 g Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka Složení: Špalda jemně mletá 100% Země původu: ČR Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Špaldová mouka se vyrábí z pradávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku již tisíce let. Má... Celý popis

Koupit za 89 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

GRIZLY Mouka špaldová celozrnná 2000 g

Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka
Složení: Špalda jemně mletá 100%
Země původu: ČR
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Špaldová mouka se vyrábí z pradávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku již tisíce let. Má vysoký obsahu minerálních látek (především hořčík, vápník, draslík, fosfor a zinek) a vitamínů (B1, B2). Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilnin a navíc je bohatá na vlákninu. Další výhodou je nízký obsah tuku. 

Použití: Ze špaldové mouky můžete upéct vaše oblíbené slané i sladké pokrmy. Hodí se do pečiva, ale i palačinek, buchet, koláčů, muffinů či na korpus dortů. Špaldovou moukou lze pšeničná zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3. Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavější. Výborně poslouží také jako zahušťovaldo do polévek nebo na výrobu kaší.

Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu.
Špaldová mouka má jemnou oříškovou chuť a vůni a krémovou barvu. Je velmi snadno stravitelná a svým složením příznivě působí na náš imunitní systém.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly
Množství 2000 g
Druh špaldové
Celozrnné ano