Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky. ZDRAVĚJI NAHRADÍ: KLASICKÝ TROJOBAL - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu  JÍŠKU - zahustíte polévku, omáčku VEJCE - v karbanátkách, v těstech, při zapékání Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Neobsahuje GMO. Základní recepty ŘÍZKY – zeleninové, sýrové, houbové atd. (4 porce) • smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice)... Celý popis

Koupit za 59 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky.


ZDRAVĚJI NAHRADÍ:



KLASICKÝ TROJOBAL - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu 
JÍŠKU - zahustíte polévku, omáčku
VEJCE - v karbanátkách, v těstech, při zapékání



Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.


Neobsahuje GMO.


Základní recepty

ŘÍZKY – zeleninové, sýrové, houbové atd.
(4 porce)
• smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice)
• naporcujeme 300 g zeleniny
• kousky zeleniny namáčíme v těstíčku
• klademe je do rozpáleného oleje


PLACKY – zeleninové, sýrové, houbové aj. nebo jejich směsi 
(4 porce)
• smícháme 140 g Hrašky pikantní se 250 ml vody na těstíčko
• nakrájíme (nastrouháme) 200 g zeleniny
• nakrájenou zeleninu vmícháme do těstíčka (hustota jako na lívance)
• placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu


POMAZÁNKY
• pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 50 ml vody
• těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 min.
• po vychladnutí našleháme s tukem 20 g na osobu (olej, máslo apod.)
• dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.


DRESINKY
• základ dresinku připravíme jako u pomazánky. Použijeme však na 5 g Hrašky na 25 ml vody
• po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
• dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.


ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK, ŠŤÁV, GULÁŠŮ APOD.
• pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 120 ml omácky
• Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně. Hrašku i mouku je vždy potřeba vařit minimálně 20 minut
• Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček


ZAHUŠTĚNÍ POLÉVEK – zeleninové, bramborové, gulášové (4 porce)
• vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky (30 g) nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
• vaříme cca 20 minut


Náhrada vajec

VE SLANÝCH TĚSTECH (cca 30 g za jedno vejce = asi 1 polévková lžíce)
• Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí.
• Hrašku přidáváme do:
– kynutého testa (knedlíky, slané pecivo)
– bramborového testa (noky, knedlíky aj.)


V KARBANÁTCÍCH – zeleninových, sýrových apod. (4 porce – Hraška pikantní / jemná)
• smícháme 250 g Hrašky s 300 g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
• z těsta tvarujeme karbanátky (můžeme obalit ve strouhance)
• karbanátky smažíme v horkém oleji čipečeme na plechu v troubě


PŘI ZAPÉKÁNÍ – těstovin, brambor, zeleniny apod.
• Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
• můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem apod.
• vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě


MOZEČEK, LEČO, ŠPENÁT APOD.
• Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
• přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
• promícháme a podle potřeby povaříme a dochutíme
• chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Ceria
Hmotnost 250 g